Bij Arpalight dragen we als lichtontwerper het milieu en de natuur hoog in het vaandel. Zo is het helemaal niet moeilijk om producten langer te gebruiken en om hergebruik te stimuleren. Beter voor het milieu en de kosten van de investering nemen op den duur ook nog eens af. Dit principe heet circulaire economie; een steeds vaker gebruikte vorm van productie waarbij producten worden hergebruikt bij het maken van nieuwe producten.
Cradle to cradle verlichting
Circulaire economie wordt steeds belangrijker, ook in de lichtindustrie. De overheid heeft zelfs het voornemen om per 2020 enkel circulaire inkoop te gaan hanteren. Als lichtadviseur nemen wij hierin graag het voortouw. Daarom hanteren wij al veel cradle to cradle verlichting: verlichting die geen afval oplevert en wordt gemaakt van producten die niet meer gebruikt worden. Van geboorte tot geboorte, zonder afval. Van de ene wieg naar de andere wieg; dat is het idee.
[wpex more="Lees verder" less="Tekst inklappen"]
De circulaire economie is niet makkelijk, aangezien een lichtontwerper ook rekening moet houden met de ‘normale’ eisen van het licht: het functionele, financiële en belevingsaspect. Ook met hergebruikte producten slagen we er echter in om de ideale omgeving te creëren. Niet alleen strak en functioneel, maar ook nog eens goed voor het milieu!
Particulier of zakelijk: verlichting voor een groener leven
Een lichtadviseur mag een lichtontwerp classificeren als circulair als het voldoet aan enkele criteria. Deze criteria zijn te vinden op onze website. Voorbeelden zijn ‘hergebruik van reeds bestaande materialen’ en ‘laag energieverbruik’.
Arpalight heeft op basis van deze criteria een grote reeks producten gekozen en ontwikkeld. De producten zijn allemaal geproduceerd in Nederland en gemaakt van reeds bestaande producten. We maken – zowel particulier als zakelijk – verlichting die goed is voor het milieu. Interesse in deze CE producten? Kijk dan snel verder op onze website en zie wat we te bieden hebben!
[/wpex]